Korábban már írtam a Süti Éden receptkönyvéről. A könyv Levesek & előételek fejezetében található a lyukas pirítós. Erre az ételre már a könyvtáros lány is felhívta a figyelmemet. Köszönet érte. Egy kis újdonság az unalomig készített tükörtojás után.
Hozzávalók:
1 szelet kenyér
1 tojás
vaj
só
bors
Elkészítés:
Megvajazom a kenyér egyik oldalát, és vajas felével lefelé egy serpenyőbe teszem. Ezután megvajazom a másik felét is, majd tésztakiszúróval (vagy pohárral) lyukat vágok a kenyérszelet közepébe. A kiszúrt kenyérbelet is meg lehet pirítani. Kicsit hagyom, hogy a kenyér sülni kezdjen, majd a tojást a kenyéren lévő lyukba teszem. Amikor a tojás alul megsült, egy sütőlapáttal az egészet megfordítom, és 1-2 perc alatt megsütöm.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése