Ennek a receptnek az
eredetijét Moksha oldalán találtam. Köszönet érte. :)
Igazából csak a fűszerezésen módosítottam egy picit. Olyan sikere lett, hogy
Lujzi – aki egyébként ránézésre meg tudja mondani, mi az, ami nem ízlik neki –
miután rávettem, hogy kóstolja meg, még repetázott is belőle. :)
Hozzávalók:
35 dkg vöröslencse
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek olívaolaj
6 gerezd fokhagyma
2 mk só
1 babérlevél
1 csipetnyi
szerecsendió
1 csipetnyi (frissen)
őrölt bors
2 konzerv sűrített
paradicsom (kb. 280g)
díszítéshez
petrezselyem, vagy zellerlevél
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára
vágom, majd az olajon az átnyomott fokhagymával, és a sóval együtt üvegesre
párolom. Közben a lencsét alaposan átmosom, és az utolsó vízzel együtt a
hagymára öntöm, úgy, hogy a víz bőven lepje el a lencsét. Hozzáadom a
fűszereket, felforralom, majd közepes lángon addig főzöm, amíg a lencsék
megpuhulnak és szétnyílnak. Ekkor hozzáadom a sűrített paradicsomot, amivel
csak annyit várok, hogy felforrjon.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése