képet készítette: bagifoto
Mi nagyon szeretjük a
pizzát, és korábban gyakran rendeltünk is. Ezzel csak az volt a baj, hogy a
pizza tésztáját illetően nem egyezik az ízlésünk. Ráadásul azok az éttermek,
ahonnan korábban rendeltünk az utóbbi időben valahogy leengedtek a minőségből,
vagy szakácsot cseréltek, vagy a mi ízlésünk változott... Kipróbáltunk
szupermarketekben kapható elősütött, feltét nélküli pizzalapot is, most is van
néhány a fagyasztóban, de azok íze, állaga bőven hagy kívánnivalót. (Arra
persze jó, ha valami közbe jön, csak gyorsan elővesszük és – sütéssel együtt –
15-20 perc alatt kész, ráadásul még Apa is megbirkózik a feladattal :))
A probléma tehát megoldásra várt. Így találtam rá a Tutireceptek oldalon az
Elronthatatlan pizzatészta című remekre. Ezt a jelzőt még valóban nem sikerült
megcáfolnom. J
Hozzávalók:
1 kg liszt
1-2 ek só
2 ek oregánó (mi
nagyon szeretjükJ)
1 mk (frissen) őrölt
bors
2 cs. porélesztő
½ ek cukor
5-6 dl langyos víz
(nekem 6 dl a bevált mennyiség)
½ dl olívaolaj (+ a
sütéshez)
Elkészítés:
Egy tálban a lisztet,
a sót, az oregánót és a borsot összekeverem. Egy másik edényben pedig az
élesztőt, a cukrot, a vizet és az olajat keverem össze, majd a 2 tál tartalmát
összeöntöm, és összedolgozom. 45-60 percig kelesztem, majd 1 cm vékonyra
nyújtom, és olajozott tepsibe teszem. Az én tepsim 32 x 35 cm-es. Sütés előtt
megszurkálom a tetejét, majd előmelegített (kb. 180C-os) sütőben 10 percig
elősütöm. Kiveszem a sütőből és ekkor teszem rá a feltéteket. A variációk száma
végtelen. Képzeletben felosztom 4 felé a tésztát, és
mindenki saját ízlése szerint felpakolja rá, amit szeretne. Nálunk általában
ezek a feltétek „játszanak”: sűrített paradicsom, májkrém, hagyma, paradicsom,
főtt tojás, sonka, bacon, mozzarella, trappista, füstölt trapista.
Ha tele a tészta,
visszateszem a sütőbe és még 15-20 percig sütöm.
Az eredeti receptet
itt találhatjátok, köszönet érte somaeszternek! :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése