A képet bagifoto készítette
Ez az étel is gyakran kerül asztalra nálunk, mert amellett,
hogy gyorsan elkészül, mindenki megtalálja a maga kedvencét benne. És ami még
nekem nagyon fontos, hogy gyönyörű színes, könnyen variálható. Ráadásul a „nem
szeretem” zöldségekből is észrevétlenül lecsúszik néhány falat. :)
Hozzávalók:
kb. 1 bögre (barna)rizs
1 csirkemell-filé
1-2 ek (olíva)olaj
idény és igény szerinti zöldségek (pl.: borsó, kukorica,
zöldbab, brokkoli, újhagyma, póréhagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom,
cukkini, padlizsán, gomba, kelbimbó)
só
bors
ízlés szerint fűszer (pl.: kakukkfű, majoránna, oregánó)
esetleg sajt
Elkészítés:
A rizst felteszem főni, közben a húst felvágom, és az olajon
elkezdem párolni. Ezalatt felvágom azokat a zöldségeket, amelyek ezt igénylik.
Ha a hús már majdnem jó, hozzáadom a zöldségeket, aszerint, melyiknek mennyi
idő kell, hogy elkészüljön. Ha már minden finom puha, megfűszerezem és
hozzáadom a kifőtt rizst. Reszelt sajttal megszórva, vagy apróra vágott
mozzarellával elkeverve is nagyon finom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése