Oldalak

2013. január 29., kedd

Vöröslencse leves






Ennek a receptnek az eredetijét Moksha oldalán találtam. Köszönet érte. :) Igazából csak a fűszerezésen módosítottam egy picit. Olyan sikere lett, hogy Lujzi – aki egyébként ránézésre meg tudja mondani, mi az, ami nem ízlik neki – miután rávettem, hogy kóstolja meg, még repetázott is belőle. :)

Hozzávalók:
35 dkg vöröslencse
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek olívaolaj
6 gerezd fokhagyma
2 mk só
1 babérlevél
1 csipetnyi szerecsendió
1 csipetnyi (frissen) őrölt bors
2 konzerv sűrített paradicsom (kb. 280g)
díszítéshez petrezselyem, vagy zellerlevél

Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockára vágom, majd az olajon az átnyomott fokhagymával, és a sóval együtt üvegesre párolom. Közben a lencsét alaposan átmosom, és az utolsó vízzel együtt a hagymára öntöm, úgy, hogy a víz bőven lepje el a lencsét. Hozzáadom a fűszereket, felforralom, majd közepes lángon addig főzöm, amíg a lencsék megpuhulnak és szétnyílnak. Ekkor hozzáadom a sűrített paradicsomot, amivel csak annyit várok, hogy felforrjon.

Jó étvágyat!

Az recepthez az ötlet innen és innen.
A képet készítette: bagifoto

Nincsenek megjegyzések: