Oldalak

2013. június 9., vasárnap

Elevenpark kontra Kalandpark Játszóház

www.elevenpark.hu
www.kalandpark-jatszohaz.hu
Olgi szülinapján az eredeti terv szerint kirándultunk volna, de az idő kiszámíthatatlansága miatt nem mertük bevállalni, ezért játszóházba mentünk. Eddig legtöbbször a Lurdy házban lévő Kalandpark Játszóházban voltunk. Bár másokat is kipróbáltunk, de mindig visszatértünk a Lurdy-ba. Most pedig volt 2 tiszteletjegyünk az Elevenparkba, és ezt ki is használtuk. Egyáltalán nem bántuk meg. Hazafelé jövet rögtönzött közvélemény-kutatást végeztem: melyik játszóház jobb? Lujzi, igazi diplomata-válasza: mindkettő nagyon tetszik. Bármelyikbe mehetünk legközelebb. Olgi mindkettőre határozott igennel bólogatott :) Zoli a Kalandparkra voksolt. Bevallom nekem is nehéz ide vagy oda dönteni, ezért arra gondoltam megpróbálom néhány szempont szerint összehasonlítani a két játszóházat.


Ár: A számlázás nem egyformán történik, ezért a kedvezmények miatt megnéztem 2 hétköznapot (hétfő és szerda), illetve egy hétvégi napot a családunknak (2 két év feletti gyerek és 2 szülő). A Kalandparkban megnéztem a korlátlan és 1 óra játékidőt is.

Kalandpark:  itt csak a gyerekek után kell fizetni
Hétfő: 2600 Ft /korlátlan játékidő vagy 2640 Ft/óra
Szerda: 3600 Ft/korlátlan játékidő vagy 1320 Ft/óra
Hétvége: 4600 Ft/korlátlan játékidő vagy 2640 Ft/óra
Egyéb: A korlátlan játékidő választásával az adott napon többszöri belépésre is jogosultak vagyunk. Gyerekeknek 1 éves korig ingyenes. Parkolás ingyenes a Lurdy-ház parkolójában.

Elevenpark: szülők után is kell fizetni
Hétfő és szerda: 4500 Ft/korlátlan játékidő
Hétvége: 5400 Ft/korlátlan játékidő
Egyéb: Csak egyszeri belépésre jogosít a belépő megvásárlása. Gyerekeknek 23 hónapos korig ingyenes. Nagyszülők hétköznap ingyen mehetnek be. Parkolás ingyenes az Új Buda Center parkolójában.

Játékok:
Kalandpark: Kevesebb a játék (csúszda, ugráló, stb), a babasarok viszont felszereltebb, jobban leköti a kisebbeket.

Elevenpark: Rengeteg a "nagy" játék: csúszda, trambulin, ugráló, mászófal, kalandpálya. Több játék zsetonos, amit külön meg kell vásárolni.

Környezet:
Kalandpark: Lurdy-házban található. Szépen berendezett, a falakat kedves rajzok díszítik.

Elevenpark: Új Buda Centerben található, annak a tetején. Engem egy gyárépületre emlékeztet a játszóház területe, de láthatóan ez a gyerekeket egyáltalán nem zavarta. A rengeteg játék jól lekötötte őket. Hatalmas a területe.

Személyzet:
Kalandpark: Kedvesek, segítőkészek.

Elevenpark: Kedvesek, segítőkészek.

A büfé/étterem kínálatát egyik játszóházban sem teszteltük. Általában mi hétköznap megyünk játszóházba, mert akkor lényegesen kevesebben vannak.

Azt hiszem dönteni - mint oly sok mindenben - a gyerekek igényei szerint érdemes. A Kalandpark Játszóházat szerintem fiatalabb és/vagy kevesebb mozgásigényű gyerekekkel érdemes látogatni, míg az Elevenpark főleg a nagyobb és/vagy aktívabb gyerekek kedvence lehet.
Nálunk most még egy ideig Olgi igényeit, illetve az árakat tekintve a Kalandpark Játszóház marad az első helyen, de később szerintem az Elevenpark lehet a nyerő. :)

Nincsenek megjegyzések: