Oldalak

2013. június 27., csütörtök

Kerékpárral a Balaton körül 1 nap alatt

Pinterest
Mielőtt bárki félreértené: Nem. Nem én voltam bicajozni a Balatonnál - pedig kb. 1 hónapja megkaptam álmaim kerékpárját: meggypiros, városi. Egyszerűen gyönyörű! Életemben először szeretek biciklizni.
De visszatérve a Balcsihoz: a családunkban Zoli az az "őrült", aki 6-7 éve minden nyáron többször is teljesíti ezt a kb. 210 km-es távot. Néha egyedül, néha többedmagával. Legutóbb múlt hét pénteken pattant a drótszamarára Zsolti barátjával, akinek ez volt az első, de valószínű nem az utolsó ilyen "kirándulása". Összeírtam Zoli tapasztalatait ezekről a túrákról:

Eddigi legjobb ideje 9 óra 40 perc volt, most 11 óra alatt teljesítették a kört.
Balatonaligán van a start/cél, és az északi parton kezdi a tekerést, ott nehezebb a pálya.
A hátizsákjában mindig van pótgumi, pumpa, naptej (ezt nyáron nagyon fontos használni!), sok folyadék (vagy 1 nagy kulacs, amit a kutaknál fel lehet tölteni friss vízzel), kevés, energiadús kaja (1-2 szendvics, banán, csoki)
Fizikai felkészülés: idén nem volt sok ideje gyakorolni, ráadásul már a munkahelye is közel van, így - bár jórészt bicajjal jár dolgozni - nem tekert annyit, mint az előző években. De 1-2 rövidebb utat érdemes megtenni (30-70 km).
Ne feledkezzünk meg a jármű alapos felkészítéséről sem.
Mentális felkészülés: Zoli szerint a fentieknél is fontosabb, hogy fejben ott legyen az ember, főleg a holtpontoknál. Érdemes alaposan végiggondolni, megtervezni az utat: szakaszokat, pihenőket beosztani, kiszámolni, kb. mennyi idő alatt ér körbe, és ezekhez tartani magát az embernek.
A legfontosabb pedig: ÉLVEZD!

Jó tekerést!




Nincsenek megjegyzések: