Oldalak

2013. február 20., szerda

5+1 ajándékötlet ovisoknak - made in Hungary

Lujzi közelgő névnapja miatt volt egy tervem, hogy készítek különböző árkategóriában, képekkel illusztrált listát olyan igényes ajándékokról, aminek szerintem egy óvodás lány és/vagy fiú örül. Annyi dolgot találtam, hogy nem sikerült átláthatóan összeírnom. Így kizárólag magyar termékekre szűkítettem a kört. Persze a kép így sem teljes, de úgy gondolom, ez a kis összeállítás jó kiindulási alap lehet az ajándékvásárlóknak.

 1. Figurka



Egyedi, kézzel készített textilfigurák. Minden darab különleges, egyedi, szerethető karaktert kap, nem találsz közöttük két egyformát. A Figurka Design katalógusát itt megnézheted.


 
Kreatív fajátékok, amelyek térbeli puzzleként építhetőek, tetszés szerint variálhatóak. A Meseerdő fajátékok honlapján, életre kelnek a gyerekkor kedvenc meséi, megelevenednek a hősök, lovagok küzdenek a királylány kegyeiért, állatok nyüzsögnek a tökházikóban, a fa lombkoronájában!

3. Életre kelt rajzok
 

Az ötlet ugyan nem magyar, de már nálunk is elérhető. A gyerekrajzból készült csodalények. Szerintem nem sok jobb ajándék van ennél... Te rajzolsz én varrok csapata itt elérhető.

4. Könyvek
 - saját mesekönyv
Személyre szóló mesekönyv, aminek a gyerek a főszereplője. A Createva mesekönyvei nemcsak a saját fényképtől, hanem az egyedi grafikától és mesétől is különlegesek.

- Marék Veronika


 Marék Veronika könyvei közül nálunk az Boribon sorozat a kedvenc.


- Bartos Erika


Azt hiszem, Bartos Erika könyveit szinte minden kisgyerekes szülő ismeri. Ha mégsem, itt elolvashatsz néhány ajánlót a könyvekhez.

-Diafilm


Úgy látom a saját gyerekeimen, hogy a diafilm-vetítés nem megy ki a divatból. A régi és új mesék egyaránt elérhetőek, ráadásul már egyedi diafilm is rendelhető saját képekkel, saját történettel.

5. Ruhák, kiegészítők

- Mikka gyerekruha
 

Mikka saját tervezésű ruhái mellett az Alma együttes eredeti pólóit, illetve a Bogyó és Babócás gyermekruhákat is készíti.

- Panyi Zsuzsi ékszerek



Panyi Zsuzsi kislányoknak is készít üvegékszereket. Nekem a Boribon "csomag" a kedvencem.

- Belin egyedi táskái

A Meskán találtam rá Belinre. Gyönyörű dolgokat készít.

5+1. Élményajándékok:
- koncertjegy (Halász JuditAlma együttes)
- állatkerti belépő (Fővárosi Állat- és Növénykert, Medveotthon )
- bábszínház (Budapest Bábszínház, Fabula Bábszínház
- játszóház (Kalandpark, Fantasy-Land)
- élményfürdő (Aquaworld, Aquaréna)

Kellemes vásárlást :)

Nincsenek megjegyzések: