Oldalak

2013. július 23., kedd

Hűtsük le a gyereket! :)

Pinterest

Szerencsés, akinek van saját kertje, és ilyen kánikulában a kerti locsolóval vagy slaggal hűsítheti magát, esetleg csobban egyet a medencében. Erzsi mamánál mi is kihasználtuk az udvarnak ezt az előnyét, a lányok egész nap locsoltak, de a múltkor az autót is lelkesen mosták...
Persze a társasházban, lakásban élésnek is megvannak a maga előnyei, és aki szeretné lehűteni magát és/vagy a gyerekeit, az egy lakótelepen vagy belvárosban is találhat lehetőségeket a strandoláson kívül is:

Pinterest
  •  Legkézenfekvőbb talán a kádban, zuhanyzóban történő hűsölés, akár naponta többször is. Ilyenkor egy gyors langyos zuhany, pancsolás sokat segít a gyerekeknek is. Vizezzük be, mossuk meg a hajukat is, és hagyjuk magától megszáradni.
  • Akinek van erkélye, az beszerezhet egy kisebb felfújható medencét, előveheti a régi babakádat, esetleg egy nagyobb lavórt, amibe ha nem is fér be a család minden tagja, de kiváló lábáztató lehet.
  • Ilyenkor jó olyan játszóterekre menni ahol van kút is. Nem találkoztam még olyan gyerekkel aki ne szeretne a homokozóba ásott gödörbe vizet önteni és abban mezítláb tapicskolni. :) Ha nincs a közelünkben ilyen játszótér, vihetünk mi is nagyobb flakonokban vizet.
  • Ha útra kell kelnünk - mint ahogy ma mi is orvosnál jártunk délelőtt -, és tehetjük, ejtsünk útba egy-két hűsölő állomást, legyen az szökőkút, párakapu, parkok, terek ahol locsolnak. Mi ma beálltunk az orvosi rendelő előtti téren a locsoló alá, és tettünk egy kis kitérőt a zöldséges felé, ahol párával hűsítik a vásárlókat és az árukat. :) Segíthet az is, ha beszaladunk egy légkondicionált üzletbe, vagy még jobb, ha cukrászdába egy gombóc fagyira...
  • Töltsünk meg egy vagy több szórófejes flakont vízzel, és adjuk a gyerekeknek. (Bátrabb szülők a lakásban is engedhetik...)
  • És persze ne feledkezzünk meg az ivásról. Kínáljuk meg nagyon gyakran a gyerekeket itallal, lehetőleg vízzel. Na és magunkat is! 

Ti hogyan hűsöltök?

Nincsenek megjegyzések: