Oldalak

2013. április 22., hétfő

Húsos hasé - Havi Új 4. rész

Bár ebben a hónapban már volt Havi Új, ez a recept annyira megtetszett, hogy a mai menübe beírtam, és ki is próbáltam.  A kép (ahogy a recept is) a NOSALTY oldalról van. Az én haséim (vagy ahogy Lujzi mondja: húsis has :)) nem lettek ennyire szépek, ellenben nagyon finomak.


Hozzávalók:

50 dkg darált hús (eredeti recept: 30 dkg)
2 cs. 40 dkg-os fagyasztott leveles tészta (eredeti recept: 1 csomag)
kevés liszt a tészta nyújtásához
1 fej hagyma (eredeti recept: 1/2 fej)
frissen őrölt bors
mustár (eredeti recept: dijoni)
3 ek olívaolaj
1 tojás
sajt

Elkészítés:

A leveles tésztát kiolvasztom. A hagymát apró kockákra vágom, és az olívaolajon elkezdem párolni, majd hozzáadom a darát húst, sóval, borssal és mustárral ízesítem, majd megpirítom. A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, majd ráhalmozom a húst, és feltekerem. Ezután kisebb darabokra vágom, és sütőpapírral bélelt tepsire teszem. A felvert tojással megkenem a tetejüket, azután megszórom reszelt sajttal. Kb. 200 fokos sütőben 20-25 percig sütöm.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: