Oldalak

2013. április 17., szerda

Medvehagymás - sajtos pogácsa

A húsvéti túrós pogácsa bejegyzésem után Eszter barátnőm hívta fel a figyelmemet erre a gyors sajtos rúd receptre. A héten kaptunk egy csomó medvehagymát (köszönjük Zalán! :)), amiből a fóliás halba is tettem, és gondoltam itt az ideje, hogy kipróbáljam a sajtos rudat, ami végül pogácsa lett. :) Tényleg nagyon gyorsan elkészült, szuper recept. :) Nekem sós, és legközelebb a medvehagymát is óvatosabban használom. :)


Hozzávalók:

30 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tk só (recept szerint 2 tk, de nekem még így is nagyon sós lett)
1 - 1,5 dl tejföl
medvehagyma
1 tojás
sajt

Elkészítés:

A medvehagymát nagyon apróra vágom, a sajtot lereszelem. A lisztet összegyúrom a margarinnal, a sóval és annyi tejföllel amennyit felvesz. Lisztezett deszkán kinyújtom, felvert tojással megkenem és megszórom a reszelt sajttal. Kiszaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütöm.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: