Oldalak

2013. március 28., csütörtök

Húsvéti túrós pogácsa

Ezt a pogácsát gyakran készítem. A MACOSZ (Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége) oldalán találtam rá. A hozzávalók listáját könnyű megjegyezni, és még könnyebb elkészíteni. A közelgő húsvétra való tekintettel a szokásos pogácsa forma helyett a képen látható, kalácsra emlékeztető fonatokat készítettem. 



Hozzávalók:

25 dkg félzsíros tehéntúró
25 dkg margarin
25 dkg liszt


Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összegyúrom, majd legalább 1 órát a hűtőben pihentetem. Utána lisztezett felületen kinyújtom, kiszaggatom, vagy tetszés szerint formázom, és sütőpapírral kibélelt tepsiben, kb. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütöm.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: