Oldalak

2013. március 13., szerda

Lyukas pirítós

Korábban már írtam a Süti Éden receptkönyvéről. A könyv Levesek & előételek fejezetében található a lyukas pirítós. Erre az ételre már a könyvtáros lány is felhívta a figyelmemet. Köszönet érte. Egy kis újdonság az unalomig készített tükörtojás után.


Hozzávalók:

1 szelet kenyér
1 tojás
vaj

bors

Elkészítés:

Megvajazom a kenyér egyik oldalát, és vajas felével lefelé egy serpenyőbe teszem. Ezután megvajazom a másik felét is, majd tésztakiszúróval (vagy pohárral) lyukat vágok a kenyérszelet közepébe. A kiszúrt kenyérbelet is meg lehet pirítani. Kicsit hagyom, hogy a kenyér sülni kezdjen, majd a tojást a kenyéren lévő lyukba teszem. Amikor a tojás alul megsült, egy sütőlapáttal az egészet megfordítom, és 1-2 perc alatt megsütöm.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: